Jokihaarassa kävely on extreme-laji

– Me ei ikinä peruta tapahtumia. On kävelty yli 30 asteen pakkasellakin. Mitä siitäkin tulisi, jos pitäisi arvuutella, onko matka peruttu vai ei, kyseli Mikko Nieminen, retken järlestelijä kyläyhdistyksestä.
Arja Lähteenmäki ja Jouko Salminen eivät säätä pelänneet. He lähtivät lenkkareissa ja ottivat mukaan koiransakin. Vili kipitti 10 askelta siinä, missä muu porukka yhden.Mikko Nieminen tarkisti omansa askelmittarista. Matkan lopussa se näytti lukemaa 6500, Vililläsiisyli 50000.
Jokihaaran kävelyklubiin pääsevät kaikki liikunnanharrastajat.Uudet jäsenet ovat tervetulleita myös eräopas Jukka Mattilan taholta. Tikkakoskelainen on johdatellut porukkaa monta kertaa ja aina talkoomielellä. Nyt suunnaksi otettiin Nyrölän maakunnankuulu luontopolku. Sinne lähti Paratiisin alueella asuva Hänninen-Heikkilän perhe jo neljättä kertaa ja kylän uudisasukas myös, Saara Höytiä, ensi visiitille. Yhteensä patikoimaan tuli13 aikuista, kaksi lasta ja Vili-koira. Räntää tippui, mutta kukaan ei valittanut.
Jokihaarassa tehdään yhteinen kävelyretki joka toinen viikko. Suuntana ovat lähiseudun luontopolut. Niitä on tutkittu olevan viitisenkymmentä, jolloin on toki lähdettävä naapurikuntien puolelle.
-Hauskempi on kävellä porukassa päivällä ja kokea uusia maisemia, kuin illalla syönnin jälkeen väistellä autoja pimeälla maantiellä. Yhdessä kulkien voi jutella naapurin kanssa ja vaihtaa kuulumisia, kun kyläily ei enää tunnu onnistuvan, perustelee Maija Nieminen.