Höytiä saa hallinsa

Höytiän koulun liikuntahallin lattia on valettu, joten pian Uuraisten uusin liikuntatila alkaa saada hahmonsa. Punaisen koulun välittömään läheisyyteen sijoittuva halli täydentää neljäntenä rakennuksena koulukokonaisuutta. Tiistaina myös sininen teknisen työn luokkarakennus sai uuden vaaleansinisen maalikerroksen Erkki Kuparin työporukan toimesta.
Rakennustyömaa on selkeästi aidattu koulun pihasta, eikä aiheuta ongelmia normaaliin koulunkäyntiin.
– Tosi hyvin lapset ymmärtää, että rakennustyömaalle ei saa mennä, vaikka tietysti työkoneet ja työmiehet oppilaita kiinnostavat, kouluavustaja Sirkka Kekkonen kertoo.
Noin 200 neliön halli muistuttaa paljon koulukeskuksen uutta salia, pienemmässä mittakaavassa vain. Kokoluokka on sama kuin Kyynämöisten hallissa, mutta Höytiällä rakennukseen tulee myös sosiaalitilat.
– Pohjavaiheessa rakennus näyttää aika pieneltä, mutta uskon, että hyvin siellä mahtuu liikkumaan ja tila on käyttökelpoinen myös muuhun toimintaan, sanoo kunnaninsinööri Marko Konola.
Rakennuspalvelu Tapio Vihtamäen miehet vahvistettuna Ville Rokkamäellä paiskivat Höytiällä töitä tämän vuoden ja ensi syksynä on valmista.
Halliin tulee vesikiertoinen lattialämmitys eikä pattereita seinille ollenkaan.
– Höytiän halli tehdään kunnan omana hankkeena. Jos olisimme lähteneet kilpailuttamaan, niin aikataulu olisi viivästynyt. Työ tehdään tuntityönä ja pystymme kunnasta tarvittaessa antamaan pari työmiestä. Työ ei urakkatyönä varmasti olisi tullut ainakaan halvemmaksi, sillä myös talkootyön hyödyntäminen on tällä tavoin teetettynä paljon helpompaa, Konola jatkaa.
Rakennus on tarkoitus saada vesikattovaiheeseen ennen syyssateita.
– Tosi hyviä kavereita nämä ovat tekemään, itse vastaavana työnjohtajana toimiva Konola kertoo.