Höylänterät Hirvaskylästä talotehtaisiin

Mikko ja Kaisa Lähteenmäki ovat kaksi ja puoli vuotta tehneet metallitöitä taivaansinisessä hallissa Hirvaskylällä Pölykankaantien varressa. Terähiomo Mikko Lähteenmäki on perheyritys parhaimmillaan, sillä koneiden ääressä ahertavat myös pojat Tommi ja Mika ja kiireisimpinä aikoina vielä Mikon veljet Esa ja Veikko.
Supersiistissä hallissaan Lähteenmäet tekevät höyläkoneen teriä. Työhön Mikko perehtyi seitseman vuoden ajan Kes-Metallilla Uuraisilla. Oma yritys aloitettiin kotitilalla vuonna 1989 Metsä-Laurilan talossa vanhassa navettarakennuksessa ja sieltä lisääntynyt tilantarve ajoi rakentamaan asianmukaisen verstaan nelostien tuntumaan.Mikko aloitti työt ensin yksin ja Kaisa kävi muualla töissä vuoteen 2000 jolloin ostettiin NC-hiomakone ja näin saatiin työtä molemmille.
Höylänterät lähtevät Hirvaskankaalta isoille sahoille ja hirsitalotehtaille ympäri Suomea ja Viroonkin asti. Terillä höylätään hirttä, paneelia ja listaa, talonrakentamisen tarveaineita. Vuodessa verstaalta postitetaan maailmalle noin tuhat terää.