Home hajasijoitti Uuraisten seurakunnan toiminnot

Molemmat rakennukset on rakennettu 1970-luvulla ja niihin on matkan varrella tehty kevyehköjä muutosremontteja.
Tilanne nousi esiin kun joidenkin työntekijöiden todettiin herkistyneen homeiden ja mikrobien vaikutukselle.Selvityksiä jatketaan, jotta voidaan määritellä tilojen käyttöä jatkossa. Päätökset tilojen saneeraamisesta tehtäneen kevään kuluessa.
– Tällä hetkellä tärkeintä on löytää sopivat väistötilat eri toiminnoille. Kun lopulliset tulokset valmistuvat, pohditaan tarkkaan miten asiassa edetään. Vaihtoehtoja on useita ja pitää mietiä onko tulevaisuuden kannalta järkevintä korjata olemassaolevat, erillään sijaitsevat rakennukset, vai rakentaa seurakuntakeskus, jossa kaikki toiminnot olisivat saman katon alla, sanoo kirkkoherra Antti Heinola.

Uuraskotoon ja
väentupaan
Uuraisten seurakunta omistaa Marjoniemen vanhan pappilan, jonka Pro Marjoniemi -kannatusyhdistyksen organisoimana, EU-rahalla, muilla avustuksilla, lainalla ja suurella talkootyömäärällä tehty kunnostus on lähes valmis. Marjoniemi on vuokrattu yrittäjäpariskunta Eija Rantaselle ja Jaime Martin Sierralle.
Avoin päiväkerho kokoontuu jatkossa tiistaisin ja keskiviikkoisin Marjoniemen väentuvassa.
Viraston toimistoille löydettin tilat Uuraskodosta, kylän korkeimmasta kerrostalosta. Jotain jäi kuitenkin pappilaankin.
– Alustavasti näyttää siltä, että kirkkoherranvirasto voi jatkaa edelleen pappilan ns. uudessa osassa, sanoo Antti Heinola.
Seurakuntatalo on ollut kirkollisten tilaisuuksien lisäksi monien muiden kokoontumisten ja harjoitusten pitopaikka. Sovittelemalla kaikille on löytynyt korvaavat pitopaikat. Marjoniemen lisäksi Uuraisilla juhlia voi nyt järjestää esimerkiksi Teivaalan tuvalla Kyynämöisillä, Nuorisoseurantalolla tai Keski-Suomen Ajokoirayhdistyksen tilalla Oikarissa – tai sitten kotona.
Rippikoulu on kokoontunut nuokkarilla, seurakuntatalon lähellä sijaitsevat myös koulukeskuksen auditorio ja helluntaiseurakunnan Temppeli. Kylillä koulut ovat toimineet monitoimitiloina aikaisemminkin, joten Uuraisilla pärjättäneen varsin kohtuullisesti seurakuntatilojen saneerauksen ajan.