Bisneskisassa tutustuttiin työelämään

Peruskoulutaipaleensa viime metreillä Toivakan ysit pääsivät osallistumaan Bisneskisaan.
Kisan varsinaisena järjestäjänä oli Toivakan-Joutsan 4H-yhdistyksen Mahdollisuuksia ja massia -hanke, joka sai kullanarvoista apua Toivakan koulukeskukselta, paikallisten yrityksiltä sekä Toivakan kunnalta. Kisassa ysiläiset kiertelivät tehtäväpisteissä suorittamassa erilaisia työelämään ja yrittäjyyteen liittyviä tehtäviä, mitkä arvioitiin. Voittajajoukkue palkittiin 100 euron lahjakortilla Upin Lounaskahvilaan. Palkintojenjakotilaisuudessa oli etäyhteydellä mukana myös Diili-ohjelman voittaja Sointu Borg tsemppaamassa nuoria. Sointu kertoi, että aktiivisuus, sitoutuminen ja luottaminen omaan tekemiseen kantaa pitkälle sekä yrittäjyydessä, että työelämässä.


Onnistuneen päivän jälkeen toiminnanjohtaja ei voinut kuin hykerrellä.
– Nyt on tosi hyvä fiilis, nuoret tekivät kyllä hienon vaikutuksen Toivakan yrittäjiin ja työnantajiin. Tavoitteena, että tästä kisasta saataisiin vuosittainen tapahtuma. Ainakin tämä ensimmäinen kerta oli hieno kokemus meille kaikille. Kiitos teille, jotka tarjositte nuorille tehtäväpisteen ja annoitte hienon kuvan kunnan yrittäjistä ja toimipisteistä, Kirsi Ilmonen hehkuttaa.
Yrityksistä mukana olivat K-Market Perälä, Teemahostel, Ravintola Sun Toive, Luhangan Osuuspankki, Sale Toivakka, sekä Toivakan Rengas ja Autohuolto. Koulun suuntaan erityiskiitos ohjautuu Marita Hintsa-Silgrenille.

Kuvat Dalia Elwan, juttu Hanna Lahtinen

Avainsanat: