Arjalle pronssia Kamera-lehdeltä

Pronssikuvassa pieni linnunpoikanen, vielä lähes höyhenetön, huutaa emoltaan ruokaa suu ammollaan.
– Tuo rastaanpoikien pesä oli meillä mökillä Rautalammilla jousiammuntataulun päällä. Harrastus oli ymmärrettävästi tauolla vähän aikaa Ehdin seurata vain parina vikonloppuna noiden untuvikkopoikasten elämää ennen kuin pesä tyhjeni. Varis tai joku muu peto vei poikaset. Kuulin variksen aamulla raakkuvan pesän lähellä ja kun menin katsomaan pesää myöhemmin se oli tyhjä.
– Ammuntatausta on styroksia ja kun oli hellejakso muutenkin, styroksi vielä varmaan lisäsi lämpöä. Poikaset näyttivät tosi koskettavilta kuumissaan ja nälissään kita ammollaan. Ehdottomasti koskettavimpia omia luontokokemuksiani, kertoo Arja.
Arja on harrastanut valokuvausta aktiivisesti vasta pari vuotta eikä koe osaavansa kaikkia teknisiä asioita. Hän kuvaa enemmänkin tunteella kuin tekniikalla. Hyvissä kuvissa on hänestä aina tuuria mukana: olla oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Kilpailuista tullut palkintosija on kiva tunnustus ja motivoija ja ehkä viite siitä, että on oivaltanut jotakin valokuvauksen saloista. Luonto on Arjalle ehtymätön innoittaja ja voimaannuttaja.
Kilpailun voitti Keskisuomalaisen toimittaja Esa Jokinen, monien Uuraisten juttujen kirjoittaja, koira-aiheisella kuvallaan.