112- päivää vietetään Toivakan paloasemalla 11.2.

112-päivä on 11.2. järjestettävä valtakunnallinen hätänumeropäivä, jolloin puhutaan arjen turvallisuudesta ja siitä, miten jokainen voi osaltaan huolehtia turvallisuudesta. Tavoitteena on tehdä Suomesta Euroopan turvallisin maa.
Useilla paikkakunnilla järjestetään tapahtumia, joiden tavoitteena on kiinnittää ihmisten huomio vahinkojen ja onnettomuuksien ennaltaehkäisemiseen. Monet tapaturmat, tulipalot ja rikokset on vältettävissä suunnitelmallisella toiminnalla. Lisäksi päivän aikana jaetaan tietoa ja opastetaan ihmisiä toimimaan oikein hätätilanteissa. Toivakassa Pelastuslaitoksen tiloissa ja pihamaalla saa 112- päivän merkeissä tutustua uuteen paloautoon, alkusammutukseen ja muuhun pelastuslaitoksen toimintaan. Lisäksi SPR:läiset mittaavat halukkailta verenpaineen ja veren sokeriarvot. Molemmat mittaukset voivat johtaa ennaltaehkäisevään terveydenhoitoon ongelmien tullessa mittausten myötä esiin.
Päivä muistuttaa tietysti myös hätänumerosta 112 ja siitä, että tämä numero toimii kaikissa EU-maissa. Hätänumeroon soittamisesta opastetaan siksi, että on hyvä tietää milloin on tärkeää soittaa 112:een ja missä tilanteissa kannattaa valita jokin toinen numero. Hätätilanteessa 112 numeroon soittamista ei kannata epäröidä! 112- päivää on vietetty Suomessa jo vuodesta 1997. Tapahtumajärjestäjinä toimivat eri turvallisuustoimijat yhdessä. Suomessa vietettävä 112-päivä on myös Euroopan yhteinen 112-päivä.